Vaasa su 25.8.2019 klo 12.00 - 16.00
Tara Langen kaksi luentoa
Ilman sinua ei olisi minua & Joutilaat vanhemmat

Tilaa 50 osallistujalle - varaa paikkasi ajoissa!

1 | Kirjaluento: Ilman sinua ei olisi minua

Parisuhteen vetovoima - Luo tilaa rakkaudelle, ilolle ja tasapainoiselle perhe-elämälle

Parisuhteessa elää kaksi ihmistä, joilla molemmilla on omat tarpeensa. On tärkeää oppia ymmärtämään paitsi omat myös puolison keskeisimmät tarpeet ja niitä peilaavat tunteet. Kirja tarjoaa arkea helpottavia, testattuja ja toimivia tapoja ylläpitää yhteyttä parisuhteessa.

Tara Lange on kirjailija, retriittien pitäjä, suosittu luennoitsija ja podcastaaja. Hänet tunnetaan erityisesti perheiden henkisen hyvinvoinnin ja luonnollisen elämäntavan puolestapuhujana.

Häneltä on aiemmin ilmestynyt suositut teokset Tikapuut rakkauteen ja Tikapuut rakkauteen tehtäväkirja.

Rohkeat askeleet kohti rakkautta

 

Parisuhde on tunteiden vuoristorataa! Hyvä parisuhde aiheuttaa tunteita, niitä hyviä, mutta myös niitä ”pahoja”. Välillä rakastaa ja välillä haluaa kuristaa... Löydämme usein vierellemme vastakohtamme. Erilaiset tavat ja uskomukset ärsyttävät ja aiheuttavat suuria tunteita, mutta mitä jos ärsytys olisikin hyvä asia? Parisuhteen ansiosta voimme löytää itsestämme uusia puolia, kasvaa ja tuntea täyttymystä yhdessä, aivan tavallisen arjen tohinassa. Juuri puolisolta voit oppia ne asiat, jotka sinulle ovat vaikeita ja sinä voit opettaa puolisollesi ne asiat, jotka ovat hänelle vaikeita.

Tunteista puhumisen ei pidä olla jäykkää ja teoreettista, tylsää ja tahmeaa. Tunteet vievät meitä ylös ja alas ja ovat elämämme suurenmoisia rikastuttajia. Mitä vapaammin ja rohkeammin tunteista puhumme, sen helpompaa ne on kaikki hyväksyä. Tunteet kertovat meille sen, mitä tarvitsemme, joten jos emme kuuntele tunteitamme, emme tiedä mitä tarvitsemme.

 

LUENNON AIKANA SAAT POHDISKELLA:

  • Miten maskuliinisuus ja feminiinisyys ilmenee suhteessanne?

  • Miksi vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa?

  • Mitä tunteet meille viestittävät tarpeistamme?    

  • Mitä minä tarvitsen eniten, entä puolisoni?  

  • Milloin toista pitää kannustaa, milloin antaa olla rauhassa?  

  • Miten tukea toista raskaiden tunteiden kanssa?  

Kun ymmärrämme, miksi toinen käyttäytyy miten käyttäytyy, on helpompi hyväksyä hänen tapansa toimia. Osaamme tasapainoittaa toistenne tunteita ja täyttää toistemme tarpeita. Perhe-elämä rauhoittuu ja kotona on kevyempää ja iloisempaa. Rakkaudelle on enemmän tilaa.

#ilmansinuaeiolisiminua

2 | Joutilaat vanhemmat

Kuulostaako sinusta joutilaisuus välinpitämättömyydeltä tai laiskuudelta? Se on kaukana siitä!

Joutilaan vanhemman on oltava henkisesti vahva, sillä vain itseensä luottava voi luottaa myös lapsiinsa. Yksinkertainen ja joutilas elämänasenne ei vaadi suorittamista, ei muiden miellyttämistä tai normien mukaan elämistä. Joutilas vanhempi on huumorintajuinen ja näkee kaikessa positiivista.

Itseensä luottaminen ja usko siihen, että elämä kuljettaa, ja kaikilla meillä, myös lapsillamme, on omat oppiläksynsä, tulee henkisen työn kautta. Vapaus olla joutilas on vaikeaa, mutta täysin saavutettavissa!

Joutilaisuudesta löytyy suuri ilo! Lasten onnellisuutta ei ulkoisteta, vaan tunteet ja henkinen vahvuus menevät materian ja tekemisen edelle. Lapsia kunnioitetaan, heitä kuunnellaan ja heidän annetaan osallistua perheen elämään. Lapsia varten ei eletä, lapset ovat osa elämää.

 

Luennolla käydään läpi joutilaan vanhemman periaatteita ja henkisiä opetuksia näiden periaatteiden takana.

Lue kirjoitukseni “Jätä lapsi rauhaan” Hidasta Elämää -sivustolta tästä.

Näin osallistujat ovat kommentoineet luentoa:

Lämmin kiitos luennosta! Vaikka Äitipeli-kirjasi on luettuna ja paljon joutilasta asennetta omaksuttu omaan arkeen, on aina herättävää käydä kuulemassa näitä asioita. Taran puhuessa käy samalla omassa mielessään läpi omia arjen tilanteita ja miten niissä toimii. Paljon taas uusia ajatuksia ja oivalluksia joita soveltaa käytäntöön kiireisessä arjessa, ihana matka joutilaisuuteen hyvällä alulla. Kiitos!

Merkittävimpäni luennon antina mieleeni tulee luennon innoittamana käymäni keskustelut tänään mieheni kanssa ja niistä seurannut tunne: voimme yhdessä vaikuttaa ja lisätä perheemme hyvinvointia, onnellisuutta ja rakkautta. Voimme hyvin, kun jokainen perheenjäsen voi rauhassa ja vapaasti olla perheessä oma itsensä ja saa toisilta arvostusta ja rakkautta. Myös omien tarpeiden toteuttamiseen on oikeus – ilman syyllisyyttä. Luento vahvisti näitä ajatuksia ja sitä kautta hyvinvointiamme. Vaikka rakkautta perheessämme onkin ollut paljon, niin on myös ajatusmalleja, jotka eivät hyvinvointia ole lisänneet. Tykkäsin luennolla aidosta ja rehellisestä tyylistäsi!

 
 

Missä, milloin ja miten?

Ajankohta

Sunnuntai 25.8.2019 klo 12.00 - 16.00

Luentopaikka

Bock's Corner, Lato-tila

Gerbyntie 16, 65230 Vaasa

Hinta

 

Luoentopäivän hinta on 45,00 €/hlö. Hintaan sisältyy alv. 24 %.

​​

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen on päättynyt.

Osallistumismaksun maksaminen​

Varmistat paikkasi luennolle maksamalla osallistumismaksusi tapahtuman alkuun mennessä. Jos ilmoittaudut ja maksat viime hetkellä, varauduthan esittämään maksukuitin paikan päällä! Muista kirjoittaa maksun viestiin osallistujien nimet!

 

Este ja peruutus

Ystävällisesti huomioithan, että osallistumismaksun maksaminen on sitova ilmoittautuminen. Emme palauta osallistumismaksua, vaan esteen sattuessa voit antaa paikkasi toiselle.

Yhteystiedot

Villa Sydänmaa | Niina Nabb

0505630936
niina@villasydanmaa.fi

Villa Sydänmaa  |  Niina Nabb

Katajamäentie 11, 65280 Vaasa

0505630936

Seuraa meitä Facebookissa

  • Villa Sydänmaa Facebook

​© 2020 Villa Sydänmaa.

Site created by Viuleva.

Enkelipäivä 
Catarinan kanssa 

– Lorna Byrnen viestiä välittäen 

7.3.2020 klo 12–15

Elämä OM Livet Studio, Vaasa

Hinta 35 €/hlö (sis. alv)